Glossari audiovisual bàsic en llengua de signes catalana

Autor/a: Centre Recreatiu Cultural de Sords CERECUSOR
Año: 2018
Editorial: Barcelona: Cerecusor, 2018
Tipo de código: Copyright
Soporte: Vídeo digital

Temas

Lingüística » Diccionarios y Glosarios

Detalles

El Centre Recreatiu Cultural de Sords (CERECUSOR) ha elaborat la primera terminologia de l'audiovisual en llengua de signes catalana (LSC). D'aquesta acció se n'ha derivat la confecció en format vídeo d’un Glossari audiovisual bàsic en LSC que engloba cent-tres termes. Cada vídeo inclou l’execució dels signes corresponents als diferents termes, que apareixen subtitulats en català i en castellà.

El Glossari ha sorgit arran d'una formació sobre tècniques de filmació i audiovisual amb persones signants organitzada per Cerecusor i per a la qual era necessari disposar de la terminologia de l'àmbit. 

Aquesta terminologia és accessible a YouTube i s’ha incorporat a l'apartat de divulgació i recursos lingüístics de llengua de signes catalana al portal Llengua catalana. Aquest apartat recull diferents materials introductoris a la llengua de signes catalana, un mapa de centres que ofereixen cursos de LSC i també recursos lingüístics, com el Vocabulari bàsic de llengua de signes catalana, desenvolupat per la Direcció General de Política Lingüística. En aquest moment el vocabulari té 543 termes que s’incrementaran fins a 1.500.

Ubicación